בועז שלוםבועז שלום צוות asked 3 שנים ago

שלום לרב ,
יש לי מספר שאלות על יין צימוקים , ממש הלכה למעשה , כך שאשמח לקבל תשובות מעשיות (אפשר גם הפניות למקורות , אך חשוב לי לקבל תשובות מעשיות ) .
אני מעדת תימן , ולכן רציתי לעשות כמו אבותיי (שאמנם אצלם היין לא היה מצוי , ולכן עשו זאת) , אך רציתי להמשיך בדרך זו ,כדי לעשות יין לבד לחיבוב מצווה .

השאלות יהיו על מקרה של יין שאעשה מ1 ק"ג של צימוקים :
1. הצימוקים נקנו בהשגחה מהודרת – האם יש צורך להפריש תרומות ומעשרות לפני הליך ההכנה ?

2. קראתי בספרו של הרב ויא שליט"א שבכדי לאכול צימוקים , עליי להשרות אותם במים חמים וכו.. – אני חושש שאם אעשה כך , לאחר מכן בהליך השריית הצימוקים במים במשך 3 ימים , ייצא הרבה פחות "דבש" .
האם אפשר להסתפק רק בשטיפה במים צוננים תחת הברז , ואז , לאחר ההשרייה , כאשר אני מוציא את היין לבקבוק , להשתמש במסננת כלשהי או נפה ?
(אגב , האם אפשר לעשות את הנ"ל , דהיינו להסתפק בשטיפה במים צוננים , ולאחר מכן לא לשתמש במסננת כלשהי ? אלא ישר להוציא את היין לבקבוק ?)

3. כמה מים אני יכול להוסיף ל1 ק"ג צימוקים ? והאם לאחר שאוציא את היין , ניתן להוסיף עוד מים בכדי להחליש מתיקותו (מכיוון שמנסיון של חבריי , זה יוצא מתוק מאד מאד) .
האם ישנה כמות כוללת של מים , לדוגמא 3 ליטר , ופשוט אני יכול "לשחק" איתם ? דהיינו , להוסיף 1.5 ליטר בהשרייה , ולאחר מכן , בהוצאת היין , יישארו לי עוד 1.5 ליטר מים מקסימום שאיתם אני יכול למהול את היין ?

4. האם בהכנה של יין צימוקים , יוצאים ידי חובת קידוש על יין שראוי לנסך בו גם לדעת הרמב"ם ?
(ואם כן , אם הצימוקים עברו עיבוד עם סוכר במהלך הייבוש [מה שמצוי היום] , או שהיין אינו "מבשם" – האם עדיין יוצאים י"ח קידוש לדעת הרמב"ם?)

5. שאלה אחרונה – האם יש "חיבוב מצווה" בהכנת יין לבד לכבוד שבת קודש ויום-טוב ? ובכלל , בהכנת מצות [למי שבאמת יודע כמובן] , או הכנת כוס לקידוש או כלי אוכל לשבת (לאדם שיודע את מלאכת הצורפות /נפחות) ?

שהקב"ה ישמור על הרב , ואנו מודים לרב על כך שהוא מקדיש מזמנו , מרצו , חלבו ודמו לזכות אותנו בדברי תורה , ממש בחינת "ובלכתך בדרך" .

Print Friendly, PDF & Email

השיעורים באתר לרפואת אביו של הרב,

ר' חיים בן סעדה בתושח"י

קרא פרק תהלים לרפואתו>>

 

דיסק חדש!!

הלכות יורה דעה

מכתב מאליהו חלק ד'

שלחן ערוך חלק א