.

אם אינך זקוק לישועה - אל תלחץ כאן

.

שיחה קצרה ובה התייחסות למצב היום

מתעסק בקריינות?

אנו זקוקים לך! >>>

השיעורים באתר לעילוי נשמת אביו של הרב,

ר' חיים בן סעדה זלה"ה

קרא פרק תהלים לעילוי נשמתו>>

 

באיזה מוצרים יש חשש חמץ?

מה נחשב לחמץ
מה נחשב לחמץ
מה נחשב לחמץ

כל ענייני החג

כל ענייני פסח

מה נחשב לחמץ

באיזה מוצרים יש / אין חשש חמץ

במהלך הניקיונות לחג הפסח אנו מוצאים את עצמנו עומדים מול עשרות רבות של מוצרים שאין עליהם תווית 'כשר לפסח', ואין אנו יודעים אם מותר להשהותם בבית ולאוכלם אחר הפסח, או שחובה לבערם או לזורקם לאשפה.

להלן רשימה מאת הרב זריצקי, ולאחריה רשימה מאת ארגון 'כושרות'. [יתכנו סתירות בין הרשימות, לא באנו להכריע, והבאנו את הדברים כמות שהם].

בס"ד

דברי מאכל שאין לזרוק בפסח – פסח תשפ״ד

מאת הרב זריצקי

נצטווינו מן התורה לבער החמץ מרשותנו קודם הפסח. במוצרים שלהלן אין בהם חמץ, ולכן אין צורך לבערם אך מכיון שלא נעשו בפיקוח כשרות לפסח [וכן יתכן שיש בהם קטניות], ישאירם בביתו במקום מוצנע.

הרשימה מתייחסת למוצרים תוצרת הארץ בלבד.

להלן רשימה מסודרת לפי א-ב:

אגוזים, אבקת אפיה, אבקת סוכר, אבקת מרק (באבקת מרק פטריות ומרק בצל נמצא קמח יבש לחלוטין שלא בא כמגע עם מים), אורז, אינסטנט פודינג, אלכהול תוצרת הארץ. אינשור אין בו חמץ כלל.

גמבה, בשר, ביצים, (בורגול – חמץ גמור; בר בצק – חמץ). בשר המשווק באריזה, גם המגיע מחו״ל בהכשרים גבוהים אם לא מופיע ׳מעובד׳ זה כשר לפסח כל ימות השנה. וכאשר מופיע מעובד, יש שאסרו משום קטניות.

גילי, גריסים, גפילטע-פיש בהשגחת העדה החרדית בלבד (בהם אין קמח כל השנה אלא רק קמח תפו״א). גלידות (פרט לאלה המצויין בהן תערובת חמשת מיני דגן) , גרעיני חיטה, גבינות (למעט גבינות עם קרוטונים או שברי עוגיות), גרעינים ושאר פיצוחים (למעט קבוקים) בהכשרים של העדה החרדית, שארית ישראל והרב לנדא – הקמח להדבקת המלח הוא קמח תפו״א. על שאר ההכשרים צריך לברר. דבש, דגים טריים ומצוננים או שלמים קפואים כשרים לפסח כל ימות השנה (דגים שמופיע ע״ג האריזה ״דגים מעובדים״ יש שאסרו משום חשש קטניות), דגים מעושנים, דג סלומון מנורבגיה אינו עובר עיבוד וכשר לפסח כל ימות השנה. דג מושט – כאשר לא מופיע ע״ג אריזת הוואקום ׳מעובד׳, הינו כשר לפסח כל השנה. וכאשר מופיע מעובד, יש שאסרו משום ספק תערובת קטניות. דיסת קורנפלור (דייסות דגנים ודגני בוקר הן חמץ גמור).

חרדל, חלב סויה, חלווה, חיטה, חומץ סינטטי, חומץ הדרים, חומץ תפוחים. טחינה, טפיוקה, טבק להרחה.

יין (כל היינות בארץ הינם כשרים לפסח כל ימות השנה), ירקות מיובשים וקפואים. כמון, כוסמת.

ליקרים (תוצרת חוץ – יתכן חמץ גמור. תוצרת הארץ – קטניות. לפסח אין כשרות של העדה החרדית לליקר בגלל התמציות (קטניות). מים, מים בטעמים (הטעמים הינם כימיים), מיץ לימון, מרגרינה, משקאות קלים ודיאט (למעט בירה שהוא חמץ גמור). משקאות חריפים – תוצרת הארץ בלבד ובהכשר העדה החרדית והרב רובין בלבד (למעט ויסקי שהוא חמץ גמור). מיונז. מזון תינוקות – כל תחליפי חלב אם כגון סימילאק מטרנה וכל שאר מזון לתינוקות וכדי אין בהם חמץ כלל כל השנה ואפשר להמשיך להשתמש בהם בפסח, מלח. משפרי אפיה – רובם לא חמץ (כימי לחלוטין) למעט אם ברכיבים יש לתת או גלוטן שאז חייבים במכירת חמץ. נקניק בשרי – בהשגחת הבד״ץ עד״ח בלבד. נקניקיות מן הצומח הם חמץ גמור.

סוכר, סוכר וניל, סילאן, סובין, סולת, סרדינים בשמן (רק בהכשרים גבוהים, מתוצרת מרוקו בלבד). סיגריות מחברת דובק תוצרת הארץ בלבד.

עופות (המשווקים באריזה כשרים לפסח כל ימות השנה), עמילן – אינו קמח! מקורו מתירס (קטניות). או קמח תפ״א או טפיוקה. כשהעמילן מקורו מחמץ (ה׳ מיני דגן), מצוין מכיל גלוטן (הכיתוב עלול להכיל גלוטן או שברי בטנים וכוי, לרוב זו רק אזהרה שנדרשת ע״י משרד הבריאות אבל אינו מכיל רכיבים אלו). עלי דפנה.

פירות יבשים, (למעט לדר שהינו חמץ), פריכיות אורז בהכשר העדה החרדית בלבד, פרט לאלה המצויים בהם תערובת מחמשת מיני דגן, פלפל אנגלי. פטריות טריות ובשימורים (על אף הפרסומים, בפטריות הגדלות על מצע חמץ, גדולי ההוראה פסקו שאינם חמץ).פירות קפואים בהכשר העדה החרדית והרב רובין בלבד.

צבעי מאכל, צימקאו, ציפורן, צ׳יפס, צ׳יקו (ציקוריה – עולש).

קופסאות שימורים, קצפת צמחית, קטשופ, קינואה, קמח (אמר לי הגר״ח קניבסקי שכך היתה דעתו של החזו״א שקמח אינו חמץ גם אם עבר לתיתה. ובזמן החזו״א החטה שרתה במים לפני הטחינה. כיום אין שריה בכלל למעט התזה של שניות בודדות לפני הטחינה ומבדיקה שערכתי ההתזה לא מורגשת כלל והחיטה נשארת יבשה לחלוטין; הקמחים ללא גלוטן לחולי הצליאק כולל קמח מולינו המגיע מאיטליה הם חמץ גמור), קפה שחור, קפה נמס ומגורען מכל הסוגים, קקאו, קפה דגנים – חמץ גמור. רוטב סויה, ריבות.

שוקו באבקה (שוקו מוכן – ברכיבים יש קטניות), שוקולד (למעט שוקולד בהכשרים הגבוהים, ולמעט שוקולד עם ופלה ועוגיות), שמני אכילה (שמן נבט חיטה אינו חמץ). השמנים בארץ מקורן מקטניות, או ספק קטניות (גם בכשרויות ידועות המגיעות מחו״ל ישנם הכשרים המאשרים שימוש בשמנים שבא״י נחשבים לקטניות- שמן כותנה, שמן קנולה). שום – באריזת רביעיה מסין, שקדים, שומשום – קטניות, שומשום כהה הנמכר עם זעתר יתכן והינו חמץ גמור, שומשום בהיר הנמכר עם זעתר – קטניות. שמרים (כל סוגי השמרים היבשים והלחים), שיבולת שועל (קוואקר. הנמכר בקופסאות פח, לאחר בדיקות מרובות שעשיתי אינו חמץ בכלל ואינו בא במגע עם מים), למעט – דיסת שיבולת שועל, שלוה תפוחה (חיטה תפוחה של חברת אשבול אינם חמץ כלל).

תבלינים. תרופות הנלקחות בבליעה כל ימות השנה, אמרו לי הרב אלישיב והרב וואזנר זצ״ל שמותר להמשיך ולהשתמש.

משרד הבריאות מחייב לציין במוצרי המזון ״רגישות לאלרגנים״. במידה וישנה הצהרת יצרן על המוצר שאינו מכיל גלוטן המוצר איננו חמץ , ואין צורך לבערו, אך כיוון שלא נעשה בפיקוח כשרות לפסח ישאירם בביתו במקום מוצנע.

 

מוצרים שאינם צריכים כשרות לפסח ולכל ימות השנה – פסח תשפ״ד

אבקת כביסה על כל סוגיה (כולל מרכך וגיל). דאודורנטים כולל סטיק. טבליות למדיח כלים.

כפפות – כל סוגי הכפפות כולל לטקס, מבדיקה שערכתי האבקה הנמצאת בכפפות, מקורה מטלק [מחצב] ללא חשש חמץ [בבדיקות לא מצאתי בשום חברה קמח בכפפות]. כלים – כל החד פעמי גם הצבעוני, כולל צלחות וכוסות מנייר, וסכו״ם פלסטיק. מנג'טים, מפיות נייר גם צבעוני, ממחטות ניר, מגבונים לחים, מי פה, משחות שיניים, מפת ניילון.

נייר – כל הניירות תוצרת הארץ אין בהם חמשת מיני דגן בכלל, נייר טואלט, נייר כסף, תבניות אלומיניום חד פעמיות מכל הגדלים, נייר אפיה, נייר עטיפה, נוזל כלים (גם תוצרת חוץ). סבון על כל סוגיו (סקוטש ברייט. צמר פלדה). פילטרים (מסנני מים).

קוסמטיקה – מייק אפ, מסקרה, פודרות למיניהן, אודמים, תוחמים, עפרונות, צלליות, לק. קיסמי שיניים, קשיות לשתיה, קרם ידיים, קרם פנים, קרם גוף. שמפו על כל סוגיו. תמיסה לעדשות מגע.

מוצרים שהם חמץ גמור – פסח תשפ״ד

מוצרי חלב (חברת תנובה):

  • יוגורט פרילי טבע
  • יופלה און טופ תות פצפוצים מצופים
  • מאגדת אונטופ פצפצים
  • משקה שיבולת שועל
  • אייס קפה שיבולת שועל בטעם קרמל
  • משקה שיבולת שועל בטעם אגוזי לוז
  • הפסקת אוכל דגני עוגי וחלב
  • הפסקת אוכל דגני קורנפלקס וחלב

לתשומת לב כל החלב המיוצר בכשרות בהכשרים הגבוהים, לבן, שמנת, חמאה, כבר מר״ח אדר ב' מופיע הכיתוב ער״פ תשפ״ד, ומזמן זה אין חמץ ברפתות ובדירי העיזים והכבשים וכן במאכלי הפרות העיזים והכבשים, ולכן אין צורך לאגור מוצרי חלב ער"פ כי כל התוצרת כשרה לפסח.

רשימה זאת נערכה בידי מומחה הכשרות הרב יוסף זריצקי לפסח תשפ״ד בלבד הערות ושאלות נוספות בטל' 0548484044

.

רשימת מוצרים

מאת ארגון 'כושרות'

המוצרים ברשימה זו מחולקים לשלושה סוגים:

1. מוצרים שאין בהם כל חשש חמץ, ולכן אין צורך למוכרם אלא רק להצניעם, כיוון שסוף סוף הם לא הוכשרו לפסח.

2. מוצרים שיש בהם תערובת חמץ או חשש לתערובת חמץ, ואיסורם מדרבנן. אפשר למכור מוצרים אלו במכירת החמץ, גם לפי הדעות שמחמירות שלא לכלול במכירה מוצרי חמץ גמור (כלומר, שיש בהם כזית דגן בתערובת).

3. מוצרים שיש בהם חמץ גמור, ושיעור החמץ גדול מכזית. מותר לכתחילה למכור מוצרים אלו ולסמוך על המכירה, אך רבים נהגו לזורקם.

הערה: על מוצרים רבים נכתב שיש למוכרם לגוי משום שהם מכילים תמציות. תמציות יכולות להיות חמץ גמור, הואיל והן תערובת של חומרים כימיים טבעיים מן הצומח וכדומה. חלק מן התערובות האלה מכילות גם אלכוהול שמופק מדגן.

שם המוצר

מה לעשות בו?

הסבר

אבקת אפייה

למכור.

בדרך כלל אין בה בעיית חמץ, כיוון שהיא עשויה מעמילן תירס, אך יש גם אבקות אפייה שעשויות מעמילן חיטה. לכן, ראוי למוכרן, אך ודאי שלא לבערן.

אבקת מרק

למכור.

בחלק מאבקות המרק מעורב קמח, אך שיעורו אינו עולה על שיעור כזית, ואיסורו רק מדרבנן.

אבקת סוכר

להצניע.

אינה מכילה חמץ.

אורז

אשכנזים: להצניע.

אורז הוא קטנית ולא חמץ.

לדעת הסוברים שאין להחמיר באכילת קטניות, יש לרכוש אורז עם תווית 'כשר לפסח', משום שלפעמים האורז נארז בטחנות ובבתי אריזה של קמחים או סולת.

אורז שחור (נקרא גם: אורז פרא)

אשכנזים: להצניע.

קטניות.

אטריות

ראוי לבער.

חמץ גמור.

אינסטנט פודינג

למכור.

עלול להכיל עמילן חיטה ותמציות שמופקות מחמץ.

במבה

להצניע.

קטניות. אין בה חמץ.

בורגול

ראוי לבער.

חמץ גמור.

בצק סוכר

למכור.

ייתכן שיהיו בו קטניות אם משתמשים ב'קורן סירופ', וייתכן שיהיה בו חמץ גמור אם משתמשים בגלוקוזה.

בשר צמחי

למכור.

עלול להכיל קמח חיטה וגלוטן.

גביעי גלידה

ראוי לבער.

חמץ גמור.

ג'לי

למכור.

יכול להכיל מלח לימון, וייתכן שהוא יוצר מעמילן חיטה.

גלידות

גלידות שמכילות עוגיות וכדומה – ראוי לבערן.

גלידות שאינן מכילות עוגיות – יש למוכרן.

בגלידות יש מלח לימון, וייתכן שהוא הופק מחמץ. גם בתמציות טעם שהוכנסו לגלידה יש לעתים אלכוהול שהופק מחמץ.

גרנולה

ראוי לבער.

חמץ גמור.

גרעינים ופיצוחים

לא קלויים – להצניע.

קלויים – למכור.

בדרך כלל הקלייה נעשית בתערובת של מים וקמח תפוחי אדמה, ולעתים משתמשים בקמח חיטה. כיוון שמדובר בספק, ניתן לכתחילה לסמוך על המכירה, גם למחמירים שלא למכור חמץ גמור.

גריסים

למכור.

בתהליך ההכנה יש חשש למגע עם מים. גריסים בהשגחת 'העדה החרדית' אינם נרחצים במים.

דאודורנט

מותר לשימוש בפסח (גם בלא הכשר).

גם אם מעורב בו חמץ, הוא אינו ראוי למאכל כלב.

דבש

להצניע.

אינו מכיל חמץ.

דגים טריים

כשרים לפסח.

דגים קפואים

להצניע.

לספיגת המים בדג משתמשים בדרך כלל בסודיום פוספט, ואין בו בעיה. לעתים מוסיפים להם עמילנים, אך אין זו מציאות שכיחה.

שימורי גפילטע–פיש, רולדות קפואות של גפילטע-פיש

 אם כתוב על המוצר שהוא מכיל קמח – ראוי לבער.

לפעמים שימורי גפילטע-פיש מכילים קמח חיטה, אך פעמים רבות הם מכילים קמח תפוחי אדמה, והם אינם חמץ כלל.

דייסת קורנפלור

ראוי למכור.

בדרך כלל אינה מכילה חמץ; לעתים נדירות יכולה להכיל גם עמילן חיטה.

ויטמינים

למכור.

בכל סוגי הוויטמינים ייתכן שיש חמץ גמור.

ויסקי

ראוי לבער. במקום הפסד מרובה, ניתן להקל ולמכור.

עשוי מחמץ גמור.

חומץ סינטטי

להצניע.

אינו מכיל חמץ.

חומצת לימון

למכור.

ייתכן שהופקה מחמץ.

חד-פעמי: מפות ניילון, ניירות פרגמנט לאפייה, מנג'טים.

מותר להשתמש בפסח.

אין בהם חמץ.

חומץ

למכור.

לפעמים מיוצר בלא חשש חמץ כלל, ולפעמים מיוצר בתהליך תסיסה עם חומרים שיש בהם חשש חמץ.

חומצת לימון

למכור.

מיוצרת על בסיס תסיסת סוכרים, והיא עלולה להיות מופקת מקטניות או מחמץ.

חיטה

למכור.

פעמים רבות גרעיני החיטה נרחצים או מושרים במים. חיטה בהשגחת 'העדה החרדית' אינה נרחצת במים.

חלווה

למכור.

חלווה בהשגחת 'העדה החרדית' אינה חמץ בדרך כלל אלא קטניות. בחלווה ללא סוכר יש תוספת סורביטל, ויש בו חשש חמץ.

חמאת בוטנים

למכור.

בדרך כלל מוסיפים לה אחוז קטן של אמולסיפייר ומוצר עמילן, ויש בהם חשש חמץ.

חרדל

למכור.

מכיל סובין (קליפת הדגן). בדרך כלל הוא מכיל עמילנים בתור מייצבים, וייתכן שהם הופקו מחיטה. ובכל מקרה, אין בקופסה כזית דגן.

חומרי ניקיון

מותרים לשימוש בפסח.

בדרך כלל אין בהם חמץ, וגם אם יש – אין הוא ראוי למאכל כלב.

טחינה

אשכנזים: להצניע.

הטחינה עשויה משומשום טחון. השומשום הוא קטנית ולא חמץ.

יין מתוצרת הארץ

להצניע.

אינו מכיל חמץ.

כוסמת

להצניע.

אינה חמץ אלא קטנית. רבים מתבלבלים בין מה שקרוי היום 'כוסמין' – מחמשת מיני דגן – ובין מה שקרוי 'כוסמת' – קטנית.

כלים חד-פעמיים מפלסטיק

מותר להשתמש בפסח.

אינם מכילים חמץ.

כלים חד-פעמיים מקרטון או מנייר

יש מחמירים שלא להשתמש, אם אין עליהם הכשר לפסח.

בתהליך ייצורם משתמשים בעמילן. בדרך כלל העמילן הוא עמילן תירס, אך ייתכן שישתמשו גם בעמילן חיטה.

כמון

למכור.

יש סבירות גבוהה שמעורב בו חמץ.

מטרנה חלבית

להצניע.

מטרנה צמחית

להצניע.

מיונז

למכור.

מכיל חרדל.

מיץ לימון

למכור.

יש מיץ לימון שמעורב בו מלח לימון, וייתכן שהוא הופק מחמץ.

ליקר

למכור.

יכול להכיל אלכוהול ומייצבים שהופקו מחמץ.

מזון לבעלי חיים

למכור.

ברובם יש חמץ גמור.

מים ללא טעמים

כשרים לפסח.

מסטיקים

למכור.

בדרך כלל יש בהם חמץ גמור (ויטמין C, גלוקוזה).

מרגרינה בלא טעם

אשכנזים: להצניע.

מכילה קטניות.

מרגרינה בטעמים

למכור.

מכילה תמציות שייתכן שהופקו מחמץ.

משקאות קלים דיאט

להצניע.

יש בהם ממתיק מלאכותי שנקרא 'אספרטיים', והוא מופק מקטניות.

משקאות חריפים

ויסקי, בירה, וודקה – חמץ גמור, וראוי לבערם.

משקאות חריפים אחרים – יש למכור.

המשקאות החריפים האחרים מכילים תמציות ואלכוהול, וייתכן שהם הופקו מחמץ. וודקה בהשגחת 'העדה החרדית' אינה מכילה חמץ.

נייר כסף, תבניות אלומיניום וכדומה

אינם צריכים הכשר מיוחד לפסח.

צריכים הכשר לכל השנה, משום שבייצור האלומיניום משתמשים בשמן, ולפעמים משתמשים בשמן TALLOW, שמן מן החי שאינו כשר.

סוכר

להצניע.

אינו מכיל חמץ. בייצור הסוכר מסלק סוכר (מתוצרת אירופה), יצרנים רבים משתמשים בחומר שמכיל קטניות.

סוכר וניל

למכור.

לפעמים יש בו עמילן, ותמצית הווניל עלולה להכיל אלכוהול שהופק מחמץ.

סוכרזית  וממתיקים אחרים שמכילים סוכרזית

למכור.

מעורבים בהם דקסטרוזה או מלטו דקסטרין, ולפעמים ממתיק נוזלי שמכיל סורביטל, ועלול להיות בהם קטניות או חמץ גמור.

סולת

למכור.

יש חשש שעירבו מים בתהליך הייצור.

סילאן

למכור.

עלול להכיל תמציות ועמילנים שמופקים מחמץ. בסילאן טבעי אין בעיה, אבל בסילאן שמיוצר בארץ מערבים פעמים רבות תמציות ועמילנים.

סרדינים

להצניע.

קטניות או חשש לקטניות.

עדשים

אשכנזים: להצניע.

קטניות.

עופות לא מעובדים

להצניע.

כיוון שהעוף ניזון מתערובת חמץ, יש חשש רחוק מאוד שיימצא בו חמץ.

פודינג

למכור.

עלול להכיל עמילן חיטה ותמציות שמופקות מחמץ.

פיצוחים

למכור.

פעמים רבות מעורב קמח במלח. בפיצוחים בהשגחת 'העדה החרדית' מעורב קמח תפוחי אדמה, למעט בוטנים אמריקאיים.

פירות יבשים

למכור.

יש שמשתמשים בעמילנים לספיגת לחות בתהליך הייצור, ויש שמוסיפים תמציות. בפירות יבשים מסוכרים יש תמציות, והחשש שיהיה בהן חמץ גבוה יותר. בכל מקרה, אפשר לסמוך על המכירה.

פצפוצי אורז

למכור.

עלולים להכיל גם תערובת מחמשת מיני דגן.

פריכיות אורז

אם יש רק אורז, בלי תוספת של תערובת מחמשת מיני דגן, יש להצניע.

בפרסום של 'העדה החרדית' נכתב שייתכן שיש בהן חשש חמץ, ולכן המחמיר למכור אותן תבוא עליו ברכה.

פריכיות מחמשת מיני דגן

ראוי לבער.

בתהליך הייצור נוצר מגע עם מים.

צ'יפס טבעי

להצניע.

אינו מכיל חמץ.

צ'יקו

להצניע.

אינו מכיל חמץ. בפרסום של 'העדה החרדית' נכתב שיש בו חשש חמץ, ולכן המחמיר למכור תבוא עליו ברכה.

קווקר

ראוי לבער.

חמץ. משתמשים במים כדי לרכך את הגרגיר לפני רידודו.

קופסאות שימורים

למכור.

רוב קופסאות השימורים מכילות מלח לימון ותמציות טעם. יש קופסאות שמכילות חומץ, והוא עלול להיות מיוצר מחמץ.

קורנפלור

להצניע.

קטניות.

קורנפלקס

ראוי לבער.

מכיל לתת שעורה.

(קורנפלקס של חברת B&D אינו מכיל חמץ

קטשופ

למכור.

מכיל חומץ ותמציות שעלולות להכיל חמץ.

קטניות

אשכנזים: להצניע.

קינואה

אשכנזים: להצניע.

ספרדים: מותר לאוכלה.

יש אומרים שצמח הקינואה הוא סוג של קטנית.

קמח לבן וקמח מלא

למכור.

הותזו על החיטה מים. היא אינה עוברת השריה, ואין ניכרים בה סימני חימוץ.

קפה טהור (נמס, שחור)

להצניע.

אינו מכיל חמץ.

קפה בטעמים (וניל, מקופלת וכדומה)

למכור.

מכיל תמציות טעם.

קקאו טהור

להצניע.

אינו מכיל חמץ.

רוטב סויה

למכור.

לפעמים יש בו גלוטן, אך אין כזית דגן בכל התערובת.

הערה: ברוטב סויה אמִתי משתמשים בחיטה, ולכן הוא חמץ גמור וראוי לבערו.

רום

למכור.

מכיל תמציות שמופקות מחמץ.

ריבה

למכור.

מכילה תמציות, עמילנים וחומרים אחרים, והם עלולים להיות חמץ.

ריץ'

להצניע.

אינו מכיל חמץ אלא קטניות.

שוקולד (בלא תוספת עוגיות וכדומה)

למכור.

עלול להכיל תמציות שמופקות מחמץ.

אבקה להכנת שוקו

למכור.

מכילה תמציות, ולפעמים גם עמילנים שמופקים מחמץ.

שמרים

למכור.

שמרים הם פטריות חד-תאיות, והן אינן חמץ, אך לעתים קרובות יש בשמרים גם מלח לימון שפעמים מופק מחמץ, ולעתים גם אלכוהול.

שמן קנולה

להצניע.

נעשה מזרעי לפתית, שהם קטניות. יש פוסקים אשכנזיים שסוברים ששמן קנולה אינו 'קטניות', ולמעשה כל אחד ישאל את רבו.

שלווה

למכור.

בתהליך הייצור בדרך כלל אין מעורבים מים, אך לפעמים מוסיפים מים, כדי לזרז את ההתנפחות.

שקדי מרק

ראוי לבער.

חמץ גמור.

תבלינים

למכור.

יש תבלינים שהם קטניות בלבד, ויש תבלינים שמעורבת בהם חיטה באקראי או בכוונה.

תמצית טעם

למכור.

בייצור תמצית משתמשים בדרך כלל באלכוהול, והוא עלול להיות מופק מחמץ.

תה

תה רגיל – יש להצניע.

תה בטעמים – יש למכור.

תה בטעמים מכיל תמציות, והן עלולות להיות מופקות מחמץ.

תמצית וניל

למכור.

מכילה תמציות, והן עלולות להכיל חמץ.

תרופות

למכור.

יש תרופות שמכילות חמץ גמור, ולכן ראוי למוכרן.

הטבלה באדיבות אתר "כושרות"

Print Friendly, PDF & Email

4 תגובות על “באיזה מוצרים יש חשש חמץ?”

בעת כתיבת תגובה - נא ציין את שם הסרטון / קובץ השמע, על מנת שנבין אותך טוב יותר, תודה.

  1. אורי אברהם הגיב:

    ציטוט: "נייר – כל הניירות תוצרת הארץ אין בהם חמשת מיני דגן בכלל, נייר טואלט, נייר כסף, תבניות אלומיניום חד פעמיות מכל הגדלים, נייר אפיה, נייר עטיפה, נוזל כלים (גם תוצרת חוץ). סבון על כל סוגיו (סקוטש ברייט. צמר פלדה). פילטרים (מסנני מים)."
    האם אפשר לסמוך על זה? כי ידוע לי תמיד שנייר צריך כשרות לפסח

    • הרב בועז שלום הגיב:

      שלום
      אין כל סיבה שבנייר יהיה מחמשת מיני דגן. זה לא אחד מהמרכיבים שלו בשום צורה.
      אם כבר דובר על חשש חמץ – זה בכוסות נייר שמדביקים אותם בדבק שייתכן בו חשש חמץ, וזה בא במגע עם אוכל.
      ובכלל –
      היום בכל דבר מאכל או המשמש למאכל [כגון נייר אפיה, ניירות המשמשים לאוכל – מנג'טים וכד' או צלחות וכד'] יש הקפדה גדולה לא להכניס ממיני הדגן מפני הרגישים לגלוטן, וגם אם מכניסים – זה מחייב אותם לכתוב אזהרות בכתב בולט מפאת הסכנה שבדבר. כך שאם אין אזהרה כזו, בהחלט אין חשש.
      בנוסף לכך –
      היום המחיר של החיטה בבורסות העולם הוא גבוה, ובכל דבר שאפשר לשים קורנפלור במקום קמח חיטה – יעדיפו לשים קורנפלור. וזו עוד סיבה שמורידה את החשש לתערובת קמח במוצרים רבים.

  2. אורי אברהם הגיב:

    תודה רבה!
    ולגבי תבניות אלומניום גם הוא כתב שאין צורך בהכשר וזה נוגע לי למעשה כי קניתי מחנות גדולה של חד פעמי תבניות אלומניום בכמה גדלים ועל גודל אחד היה רק הכשר הבד"צ אך לא היה כתוב מאושר לפסח האם אני יכול להשתמש ללא חשש?

תגובות הגולשים

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

. כל שיעורי הרב במדיה דיגיטאלית!!

נגן דוקו סיקס עם כרטיסדיסקונקי 128נגן רויזו5דיסקונקי 256 03נגן רויזו + 128דיסקונקי 256תמונה משנת החלומות