השיעורים באתר לעילוי נשמת אביו של הרב,

ר' חיים בן סעדה זלה"ה

קרא פרק תהלים לעילוי נשמתו>>

 

Answer for הכשרת רשת של תנור

הכשר תנור הוא על ידי ניקוי היטב בחומר חריף כמו סנו תנורים או סנט מוריץ ודומיהם, לאחר מכן להניחו 24 שעות ללא שימוש, ולאחר מכן להפעיל את התנור למשך שעה על החום המקסימלי.
בנוגע לרשת – אין לה הכשר, כיון שהיא צריכה ליבון. עם כל זה, ניתן להשאיר אותה בתנור בעת החימום [וזאת לאחר הנקוי – כפי שעשינו לתנור], ולאחר מכן לכסות אותה בנייר כסף עבה, ועל זה להניח תבנית חד פעמית, או תבנית מיוחדת לפסח. אך הטוב ביותר – להחליף רשת לתנור לפסח. תבניות – בכל מקרה לא ניתן להכשיר.
חשוב לציין – לא מוסכם על הפוסקים שניתן בכלל להכשיר תנור לפסח – לדעת הרב בן ציון אבא שאול והרב וואזנר ועוד רבים – לא ניתן כלל להכשיר תנור לפסח. ולכן בני תורה משתמשים בטוסטר אובן מיוחד לפסח, לצורך אפיה.
תנור שאין ספק לגבי היתרו – הוא תנור עם ניקוי עצמי הקרוי "פירוליטי". כדי לעשות ליבון ש"ניצוצות ניתזים ממנו" די ב- 371 מעלות צלסיוס, לדעת האגרות משה, ובפירוליטי הטמפרטורה מגיעה בין 470-500 מעלות צלסיוס.

Print Friendly, PDF & Email

. כל שיעורי הרב במדיה דיגיטאלית!!

נגן דוקו סיקס עם כרטיססנדיסק 128כרטיס זכרון 128