.

אם אינך זקוק לישועה - אל תלחץ כאן

.

שיחה קצרה ובה התייחסות למצב היום

מתעסק בקריינות?

אנו זקוקים לך! >>>

השיעורים באתר לעילוי נשמת אביו של הרב,

ר' חיים בן סעדה זלה"ה

קרא פרק תהלים לעילוי נשמתו>>

 
שאל את הרב – השאלותקטגוריה: הלכההאם רשת ותבנית של תנור שהיו בתנור בשימוש בשרי ובשימוש חלבי צריכים הגעלה / ליבון?
rotem נשאל לפני 6 שנים

אם מכינים אוכל בתנור והאוכל לא נוגע ישירות בתבנית או ברשת (על נייר אפיה או נייר כסף) והתנור היה בשימוש חלבי ובשימוש בשרי (אבל לא יחד) לפני שהתנור הוכשר.
האם לאחר שהתנור הוכשר (לא זכור אם נוקו לפני וגם לא זכור אם היו בתנור בזמן שפעל שעה, ייתכן שהיה בחלק מהזמן) צריכים גם התבנית והרשת הכשרה, או שדי בכך שהאוכל לא נגע ישירות ברשת?

Print Friendly, PDF & Email
1 תשובות
הרב בועז שלום צוות נענה לפני 6 שנים

שלום
המאכלים שישנם בתנור מעלים זיעה בעת האפיה, וחלקם עם רוטב, מה שמחמיר את הענין, והזיעה הזו סגורה בתוך התנור ואוסרת כל מה שבתוכו. אמנם יש מי שכתב לדון כשהתבנית למטה האם הזיעה יורדת גם למטה, ולדעת השו"ע אכן יורדת גם למטה, ולכן יש לדון את התבנית והרשת כדין המאכל שהיה בתנור – אם בשרי – בשרי, ואם חלבי – חלבי. ויש מי שדן להקל בזה [עי' ילקו"י איסור והיתר ח"ג עמ' תצד].
 

Print Friendly, PDF & Email
השאלה שלך

16 + 19 =

. כל שיעורי הרב במדיה דיגיטאלית!!

נגן דוקו סיקס עם כרטיסדיסקונקי 128נגן רויזו5דיסקונקי 256 03נגן רויזו + 128דיסקונקי 256תמונה משנת החלומות