אם מכינים אוכל בתנור והאוכל לא נוגע ישירות בתבנית או ברשת (על נייר אפיה או נייר כסף) והתנור היה בשימוש חלבי ובשימוש בשרי (אבל לא יחד) לפני שהתנור הוכשר.
האם לאחר שהתנור הוכשר (לא זכור אם נוקו לפני וגם לא זכור אם היו בתנור בזמן שפעל שעה, ייתכן שהיה בחלק מהזמן) צריכים גם התבנית והרשת הכשרה, או שדי בכך שהאוכל לא נגע ישירות ברשת?
1 תשובות
שלום
המאכלים שישנם בתנור מעלים זיעה בעת האפיה, וחלקם עם רוטב, מה שמחמיר את הענין, והזיעה הזו סגורה בתוך התנור ואוסרת כל מה שבתוכו. אמנם יש מי שכתב לדון כשהתבנית למטה האם הזיעה יורדת גם למטה, ולדעת השו"ע אכן יורדת גם למטה, ולכן יש לדון את התבנית והרשת כדין המאכל שהיה בתנור – אם בשרי – בשרי, ואם חלבי – חלבי. ויש מי שדן להקל בזה [עי' ילקו"י איסור והיתר ח"ג עמ' תצד].
השאלה שלך