שלום לכבוד הרב, ברצוני לדעת מה מברכים ברכה ראשונה ואחרונה על טורטיה. זו כעין פיתה דקה מאד האפויה בתנור או מחבת. תודה!
שלום
טורטיה היא במקור לחם מקסיקני העשוי מקמח תירס, ולדעת רוב הפוסקים יש לברך עליה שהכל. ואם בירך אדמה יצא [כדעת שערי הברכה, ולדעתו עדיף לאכלה בתוך סעודת פת ולפוטרה].
הטורטיה הנמכרת כיום הינה מקמח חיטה לבן רגיל, וברכתה המוציא וברכת המזון. הגם שהיא מוגשת כממולאת בירקות או בשר או דג וכד'. [מצוה להודיע זאת לציבור המברך עליה בטעות בורא מיני מזונות].
הסיבה לכך היא מפני שהבצק ממנו היא עשויה הינו בצק עב, הגם שרידדוהו והינו דק בעת האפיה. בשונה מבלינצ'ס ודומיו שהבצק שלו הוא בלילה רכה.
כל זה כאשר הטורטיה נאפית בתנור או במחבת, עם מעט שמן למנוע הידבקות. במצב בו הטורטיה מטוגנת בשמן עמוק [כמו שניצל וכד'] אזי ברכתה בורא מיני מזונות.
יישר כח
תוספת על השאלה הנוכחית:
אם היא נאפית בתנור כשהיא טבולה בשמן עמוק זה גם מזונות??
תודה רבההה
לשילת שלום
כשהטורטיה מקמח חיטה מטוגנת בשמן עמוק – בין בתנור ובין במחבת – ברכתה מזונות לעולם, גם באוכל כמות של קביעות סעודה.