שלום לכבוד הרב
רציתי בבקשה לשאול: הייתה לי אסיפת דיירים בבנין שבו אני גר.
אחת השכנות ביקשה מכולם רשות לקבל לעצמה את חדר האשפה המשותף על מנת לחנות שם את רכבה, ובתמורה היא תהפוך את חנייתה הפרטית לחדר האשפה החדש.
אני (כנראה בפזיזות) מיד הסכמתי בפני כולם. לאחר מכן התברר שכנראה היא מתכוונת להשתמש בחדר האשפה לשימוש אישי אחר, ולא לחנייה כפי שאמרה.
כעת אני חושש לחתום לה על המסמכים כי איני יודע מה כוונתה האמיתית, ואיני יודע מה היא מתכננת לעשות בחדר האשפה.
אם אסרב לחתום לה, האם יש בכך משנה בדיבורו?
ברור לי שאני הסכמתי למשהו אחר וכעת איני חייב לחתום לה, אבל שאלתי היא האם יש בכך משנה בדיבורו – למי שמשתדל להקפיד בעניין זה מאוד?
והאם עליי להתחשב בשאר השכנים, שמסרבים לחתם לה?
תודה רבה
שלום
ההסכמה שלך הייתה בטעות, ולכן לא נחשבת להסכמה.
חוץ מזה – תוכל לומר לה שיש מהשכנים שחושדים שהיא רוצה לשנות את היעוד כו' ולכן תאמר לה שאתה מעונין להחתים אותה על מסמך שהיא מתחייבת שלא ייעשה במקום שם שום שימוש אחר מלבד חניה. ללא שינוי וסגירה בעתיד וכו'.
ואם בכל אופן היא תעשה משהו אחר – שתחתום באותו המסמך [שיישאר עותק ממנו גם לך] שהיא תפסיד את זכותה לחלוטין וגם חנייתה וגם חדר-האשפה ייהפכו לנכס של הבנין. [תאמר לה שכך השכנים יהיו רגועים שהיא לא מתכוונת לעשות שום דבר אחר ואין לה כוונות נסתרות].