.

שיחה קצרה ובה התייחסות למצב היום

מתעסק בקריינות?

אנו זקוקים לך! >>>

השיעורים באתר לעילוי נשמת אביו של הרב,

ר' חיים בן סעדה זלה"ה

קרא פרק תהלים לעילוי נשמתו>>

 
שאל את הרב – השאלותקטגוריה: שאלות כלליותהאם ידועים לנו החידושים שהתגלו לגר"א בפסוק עלו זה בנגב?
עפר וקסנפלד נשאל לפני 4 שנים

שלום רב לכבוד הרב

שמעתי שיעור שבו הוזכר הרב חיים מולוזין שהוא אומר שיש 2260 פירושים על הפסוק הנ"ל   אודה לך מאוד אם תכל לומר לי היכן נמצאים כל אלו הפירושים?

בתודה ובברכה

עפר וקסנפלד

Print Friendly, PDF & Email
1 תשובות
הרב בועז שלום צוות נענה לפני 4 שנים

לעופר שלום
כתבתי את הדברים בספרי משנת החלומות, ואצטט:
פעם נכנסו תלמידי הגר"א להקביל פניו בחג הסוכות, והתפלאו במאד לראותו בפנים חתומות ועצובות. כששאלוהו על כך, סירב הגאון לגלות להם את סיבת עצבונו. התלמידים הפצירו, והגר"א נעתר וגילה את הסוד. 'בלילה הקודם', סיפר, 'היה לי בחלומי גילוי משמים על הפסוק "עלו זה בנגב וראיתם את ההר" הנאמר בפרשת המרגלים.
כשקמתי בבוקר, עֵקב חביבות הגילוי, לא יכולתי להתאפק ועברתי והירהרתי בדברים עוד בטרם ברכתי 'ברכות התורה'[1], ולפתע – נשכח ממני כל הגילוי ונעלם. ועל זה יש לי צער גדול', נאנח הגר"א.
'גילוי זה כלל אלפיים ומאתים וששים (2,260!!!) פירושים על הפסוק הנ"ל, ובפירוש אחד מכל אלה', אמר הגאון לתלמידיו, 'יכולתי לראות את כל כוחות בעלי החיים בעולם'! [2]

————————————————————————————————————————–
[1] אף שלדעת השו"ע [סי' מז ס"ד] הדבר מותר, מ"מ הגר"א עצמו בביאורו שם חולק ואוסר ע"ש.
[2] כתר ראש [בסופו- סי"ג. ועי"ש שכתב שהגלוי היה בשם בן מ"ב, ושלבסוף נזכר הגר"א בכל שנשכח ממנו. ועוד שם [ס"ב] בשם הגר"ח שאמר על רבו הגר"א שהיה לו עליית נשמה בכל לילה ללא שום יחודים וכוונות] הקדמת הגר"ח לספרא דצניעותא, טובך יביעו ח"ב עמ' תל. ור' עוד בספר "הגאון" מהרב דב אליאך ח"ב עמ' 492.

—————————-
בנוגע לפירושים עצמם – 
אין לנו את אותם הפירושים, וכידוע שהגר"א עצמו לא החשיב יתר על המידה את אשר נמסר לו בחלום, אלא רק את אשר יגע עליו בכוחו.

Print Friendly, PDF & Email
השאלה שלך

10 + 10 =

. כל שיעורי הרב במדיה דיגיטאלית!!

נגן דוקו סיקס עם כרטיסדיסקונקי 128נגן רויזו5דיסקונקי 256 03נגן רויזו + 128דיסקונקי 256תמונה משנת החלומות