שלום וברכה, אשמח אם הרב יציין את התיעוד לדבריו לגבי הבעייתיות שבכשרות הזו לגבי מאכלים חלביים וכל היתר שיש עימם בעיה בכשרות של בד"ץ בית יוסף.
תודה רבה הרב.
שלום
כשרות בית יוסף – שומר נפשו ירחק מהם. הבעיות שם קשות ורבות, ובמקומות רבים הרבנות כבר טובה מהם.
זאת אני אומר מידיעה ועדויות שנמסרו בפני ממשגיחים מטעמם, וממקורות רבים נוספים.
זאת ועוד – ההגדרה של בית יוסף כ"בד"ץ" – היא עצמה פיקציה וזיוף, היות ואין לגוף זה שום בד"ץ העומד מאחריו. [בד"ץ – קרי בית דין צדק הדן בכל הבעיות המתגלעות ביום יום בכל גוף כשרות. כשאין בד"ץ – מנהל ההכשר הוא גם ה'פוסק' בכל בעיה שמתגלעת, וד"ל]. תקופה מסוימת ניסו להקים בד"ץ אך חברי הבד"ץ פרשו כשראו את העובדות בשטח.
למי שרוצה קצת יותר עובדות, ניתן לראות כאן וכאן, ובעוד מקומות רבים שדשו בנושא הדק היטב.
לא בכדי הקים הרב דוד יוסף שליט"א גוף כשרות שספרדים יוכלו לסמוך עליו ובאמת יוכלו לאכול כשר.
בס"ד
לכ' הרב שליט"א
בקשר לקישור שהובא לעיל לדו"ח על הגבינה צהובה מפולין: מבלי להיכנס לענין הבד"ץ עצמו, רציתי להביא לידיעתו ששמעתי ממקורות נאמנים שהדוח המסוים הזה לעצמו הוא אינטרסנטי ומלא בעיוותים וחצאי אמיתיות, ובכלל לא משקף את מה שהיה באמת במקום שהיה דוקא השגחה מצוינת (אם הבנתי נכון, הרב אליהו פסל את הדו"ח כשהוכח שזה דוח מוזמן, לא נכון עובדתית בחלקו, ובחלקו מפורשן בצורה שתראה תמונה מעוותת), כך שמשם אין ראיה (שוב, בלי להיכנס לנושא טיב ההכשר).
שתזכו להרבות תורה וכשרות בישראל
לאריק שלום
אשמח לקבל את העדויות שיש לך בענין, מאנשים אובייקטיביים שטוענים שהדו"ח מזויף.
כל עוד זה 'שמועות' שהדו"ח אינטרסנטי, מול דו"ח מקיף שבדק את הנושא – בודאי שההכרעה לטובת הדו"ח.