רציתי לשאול את כבודו :
יש לי כוס מכסף לקידוש [אני כמעט בטוח בוודאות שהיא מכסף טהור. קיבלתי אותה מסבי והוא קנה אותה לפני כ15-20 שנה ב650-700 ש"ח. הוא אמר לי שזה כסף ממש].
אנחנו כ 4 נפשות בבית, כאשר 2 מתוכן הן בנות בגיל 2-3 שבקושי שותות, והכוס מאד גדולה [210 מ"ל], כך שיוצא שמהר מאד נגמרים בקבוקי היין לקידוש.
לא שיש לי בעיה כספית, אלא זה פשוט גם נראה לי כבזבוז מיותר, וגם קשה לשתות את כל היין ואז יוצא מצב שאני שותה בכח הרבה.
כעת, קיבלתי כוס קטנה יותר והיא ודאי לא מכסף טהור, אלא אולי ציפוי כסף, והיא קטנה יותר [כמובן שמכילה יותר מרביעית].
האם כאשר אנו עושים שבת לבד, מותר לי להשתמש בכוס הקטנה יותר? או שיש כאן משום "מעלין בקודש ולא מורידין", והכוס הקטנה היא פחות מהודרת מכוס הכסף הגדולה?
חתימה טובה לכבודו, ותזכו להמשיך להגדיל תורה וששם שמיים ימשיך להתאהב על ידכם.
לדותן שלום
אמן ותודה על הברכות!
בנוגע לכוס היין – ישנה אפשרות להשתמש בכוס המהודרת על ידי שלא מסיימים את כל היין שבכוס, שותים כמה שרוצים, ואת השאר מעבירים לכוס אחרת, שוטפים את כוס הקידוש, ומחזירים את היין לכוס, ומוסיפים עליו יין חדש [זה 'מתקן' את היין הקודם שנפגם בשתיה].
אין בעיה של מעלין בקודש אם לא משתמשים בכוס לקידוש.