שלום כבוד הרב,
יש לי מתכון של עוגת גבינה שמוסיפים בו ג'לטין, האם מותר להכין את העוגה?
1 תשובות
שלום
הבעיה עם הג'לטין המופק מן החי [היום יש הרבה מיני ג'לאטין המופקים מן הצומח] א. שהוא בחשש נבילות וטריפות ודגים אסורים.
ב. גם אם הוא מבהמות ודגים כשרים – עדיין יש חוששים לערבו עם חלב וגבינה, משום בשר בחלב, או דגים עם חלב – שהספרדים נוהגים בזה איסור.
למעשה הגר"ע יוסף זלה"ה [יבי"א ח"ח חיו"ד י"א] מתיר בשני העניינים, שאין חשש נבילות וטריפות, ואין גם חשש לערבו עם חלב ודגים.
טעמו הוא משום שהגלטין הפך להיות כעץ בעלמא, ואין עליו שם אוכל כלל.
השאלה שלך